Bałkanistyka

Bałkanistyka
Celem niniejszej strony jest przede wszystkim promowanie wiedzy o Półwyspie Bałkańskim. Odwiedzaj tę stronę każdego dnia i zawsze dowiesz się czegoś nowego o codziennym życiu na Bałkanach od czujnych obserwatorów!

Sunday, December 7, 2008

O co chodzi? = За што станува збор? = What is this about?

Polska, to państwo położone nie tylko w Europie Środkowej nad Morzem Bałtyckim. To państwo tkóre mieszka głęboko w moim sercu! Chcąc uświadomić macedończyków, jak i inne osoby z całego świata o mojej największej miłości, będę pisała w trzech językach: po polsku, po macedońsku i po angielsku.



Полска, не е само земја која лежи во Централна Европа со излез на Балтичкото Море. Тоа е држава која што живее длабоко во моето срце! Сакајќи да им ја објаснам на македонците, како и на другите луѓе од целиот свет, мојата најголема љубов, ќе пишувам на три јазици: полски, македонски и англиски.


Poland, is not only a country in Central Europe placed near the Baltic Sea. It is a country that lives deep in my heart! I wanted to introduce to the macedonians and to all other people in the world, my biggest love, so I decided to write in three languages: polish, macedonian and english.


Bawcie się dobrze! = Уживајте! = Enjoy!


:)

3 comments:

Иван said...

Може ли да ставите слики од познати места во Полска? Така што читателот би имал одличен визуелен прикааз за убавините на оваа земја.

420 Macedonia said...

секако! Тоа е и мојата идеја. Се во свое време ;)

Иван said...

Познањ е навистина прекрасен град од тоа што можев да го видам и прочитам... Помалце и ти завидувам што си била таму :P Што друго да кажам освем ПРЕКРАСНО!!! Сенадевам ке имам можносто да го посетам ова прекрасно гратче. Особено ми се допадна панорамата со кружниот тек и прекрасните стари градби. Чекам нов пост :D